Uitgelicht: korte films in oktober 2023!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf 2020 gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. Oktober is de start van herfst. Maar oktober betekent ook de komst van DocDays! De hotspot voor Documentaires vanaf vandaag in Filmhuis ZICHT. De focus ligt op de kracht van documentaires in onze samenleving. DocDays keert dit jaar terug, met boeiende talks, inspirerende masterclasses en panelgesprekken. En natuurlijk mag de vertoning van de DocLab premieres, de DocShorts en mini-DOCS niet ontbreken. Om dit te vieren, lichten we deze maand drie korte documentaires uit. Ontdek ze op Cinemakers.eu. en bereid je voor op een weekend vol inspiratie en documentaires in Filmhuis ZICHT!

  • Als niets is wat het was (2019, Evan Hobers, 13 minuten)

Anne Chris ligt ‘s nachts wakker van twijfel. Hij voelt zich niet prettig in het lichaam waarin hij geboren is, maar weet niet of in transitie gaan de juiste oplossing is. Hij is bang dat hij zich na de transitie nog steeds niet goed zal voelen. Samen met hem wanen we ons in zijn wervelwind van gedachtes en doorlopen we de rollercoaster van emoties die erbij komt kijken.


  • Wachtkamer (2019, Laura Huygen, 11 minuten)

Hoe breng je tijd door, zonder toegang tot een baan of vermaak? Dit documentaire-portret gaat over de impact van wachten op acht jonge mensen, die hun asielprocedure uitzitten in een asielzoekerscentrum in Heerlen.


  • (Nader te bepalen) (2019, Martijn de Vos, 26 minuten)

In (Nader te bepalen) onderzoekt regisseur Martijn de Vos wat er voor nodig is om je voetafdruk achter te laten op deze wereld. Hoe bereik je iets bijzonders waardoor de herinnerd zal worden tot ver na je dood? Hoe krijg je bijvoorbeeld een eigen Wikipedia pagina en… wat moet er dan eigenlijk op komen te staan?

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit