CineMakers Behind the Scenes #22 | Bobby Boermans

Blogpost | Cinemakers

In de CineMakers Podcast Behind the Scenes gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten. In deze editie een gesprek met filmmaker Bobby Boermans over Invasie, die vanaf 11 april te zien is in de bioscopen.

CineMakers Behind the Scenes #22 | Bobby Boermans

Bobby Boermans | Invasie

Bobby Boermans (1981) is regisseur van speelfilms, series, commercials en videoclips. Hij studeerde montage aan de Nederlandse Filmacademie en behaalde later nog de Master of Fine Arts in Film Directing aan het American Film Institute. Hij maakte eerder onder meer Nieuwe Buren, Hoogvliegers en Het Gouden Uur. 

In Invasie worden vanuit het niets Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

Meer actualiteit