CineMakers Behind the Scenes #23 | Sanne Kortooms

Blogpost | Cinemakers

In de CineMakers Podcast Behind the Scenes gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten. In deze editie een gesprek met filmmaker Sanne Kortooms over Bewariërs, die vanaf 2 mei te zien is in de bioscopen.

CineMakers Behind the Scenes #23 | Sanne Kortooms

Sanne Kortooms | Bewariërs

Sanne Kortooms is een bekroonde regisseur en scenarioschrijver. Ze is cum laude afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar afstudeerfilm De Blauwe Bus werd bekroond op verschillende festivals in Nederland en daarbuiten. Ook haar korte film To Catsh a Fly was internationaal succesvol.

Als filmmaker (zowel in fictie als documentaire) vertelt Sanne verhalen over persoonlijke psychologische ontwikkeling binnen het kader van een sociale context.In de documentaire Bewariërs worden verhalen verteld over de tijdens de Tweede Wereldoorlog in bewaring gegeven bezittingen, hun Joodse eigenaren én de beheerders ervan. Tijdens de oorlog moesten Joden al hun eigendommen inleveren bij de bezetter. Wat ook maar enigszins van (emotionele) waarde was lieten ze daarom noodgedwongen achter bij niet-Joodse kennissen en buren voor bewaring. Van kostbare juwelen tot alledaagse meubels, alles werd toevertrouwd aan anderen met het idee dit na afloop van de oorlog weer op te halen.

Meer actualiteit