Uitgelicht: korte films in november 2023!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf 2020 gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. Vandaag vond de CineSud Industry Day plaats tijdens de dertiende editie van de Dutch Mountain Film Festival. De focus van de Industry Day was vooral de kracht van Animatie in film. Daarom lichten we deze keer drie animatiefilms uit. Ontdek ze op Cinemakers.eu. 

Het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) richt zich op het Zuid-Limburgse landschap, waar je in Nederland bergen vindt. Dit meerdaagse filmfestival staat in het teken van berglandschappen, bergsporten en bergculturen, zowel in documentaires als speelfilms. Lees meer over het filmfestival en plan je bezoek in! 

  • Under the Apple Tree (2015, Erik van Schaaik, 19 minuten)

Twee broers, een appelboer en een priester, wonen naast elkaar als buren. Helaas kunnen ze niet zo goed met elkaar overweg. De priester heeft genoeg van zijn boerenbroer en zijn lelijke appelboomgaard welke duizenden rotte appels laat vallen op zijn keurige kleine kerkhof.


  • Rauw (2019, Ben Brand, 2 minuten)

Wanneer een vrouw in rouw de as van haar overleden man uitstrooit over zee, worden de twee op een opmerkelijke manier herenigd.

  • The Library of Things (2018, Ruben Nijsens, 8 minuten)

Marijke werkt in een fijne bibliotheek en komt door een error op haar computer in een mysterieuze digitale wereld waarin ze de avonturen uit haar boeken in het echt kan beleven. Alleen wanneer ze door de monteur weer wordt teruggezet in haar bibliotheek, is haar bibliotheek niet meer zo mooi als dat hij was. Ze wil nog maar één ding en dat is terug!

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit