Uitgelicht: korte films in mei 2023!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. De maand mei is aangebroken en dat betekent dat het bijna tijd is om onze moeders in het zonnetje te zetten. Op de tweede zondag van mei vieren we Moederdag, een dag waarop we onze waardering tonen voor alles wat onze moeders voor ons hebben gedaan. Of het nu gaat om het koken van onze favoriete maaltijden, het geven van wijze raad of het bieden van een luisterend oor, onze moeders verdienen het om op deze speciale dag extra te worden verwend. Het is ook een mooi moment om stil te staan bij de band die we met onze moeders hebben en om onze dankbaarheid te tonen, hebben we drie films geselecteerd voor jullie die hun onvoorwaardelijke liefde en steun schetsen. Alvast een hele fijne moederdag! 

  • Skogafoss (2017, Niels Bourgonje, 11 minuten)

Gijs is samen met zijn vriendin op vakantie in IJsland als hij gebeld door zijn moeder. Tijdens het gesprek wordt geleidelijk de mentale staat van zijn moeder blootgelegd en daarmee ook de complexiteit van hun relatie. Bij de overweldigende Skógafoss waterval aangekomen, staat Gijs voor een keuze: kiest hij voor het zorgeloze bestaan van een twintiger of besluit hij voor de zoveelste keer zijn getroebleerde moeder te helpen?

  • At Midnight Plays a Dance-Tune (2018, Roy Seerden, 30 minuten)

Tijdens het ziekbed en na het overlijden van zijn moeder maakte filmmaker Roy Seerden een intense periode door waarin hij zich voelde aangetrokken tot het opzoeken van grenzen. Hij reed hard in zijn auto, dwaalde ‘s nachts over straat, verloor zich in seks en drugs en had altijd muziek op staan, ongeacht het tijdsstip.

  • IJzer in mijn Aderen (2016, Guido Coppis, 19 minuten)

De draad oppakken is echter moeilijker gezegd dan gedaan. Erica lijdt namelijk aan borstkanker en haar gezondheid gaat snel achteruit. Jonas komt voor een moeilijke situatie te staan, hij vecht samen met zijn moeder tegen de kanker terwijl het gemis van zijn vader langzaam aan hem vreet.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit