Uitgelicht: korte films in maart 2023!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. Al ligt er buiten nog sneeuw, we weten dat de lente eraan komt. Want het is maart, de lentemaand! Maart is ook de maand van het Euregion Film Forum, we kijken terug naar waardevolle dagen waar we nog lang van kunnen genieten. Ook dit jaar hebben we een aantal speciale Made in Euregion films vertoond. En daarom lichten we deze maand drie films uit voor jullie, die in de afgelopen jaren waren geselecteerd voor het Euregion Film Forum. Geniet van de films, terwijl we wachten op de lente! 

  • Stille Storm (2018, Guido Coppis, 50 minuten)

Als een familie op een late lente-avond naar huis rijdt gebeurt er een tragisch ongeluk. Cas (17) overleeft het ongeluk. Zijn beide ouders zijn dood. Zijn zus ligt in coma. Cas staat er plotseling alleen voor in de wereld. Zijn oom en tante nemen de zorg van Cas op zich. Langzaam begint Cas echter weg te zakken in een diepe depressie. Vechtend tegen zichzelf probeert hij een eigen, nieuwe plek te vinden in een wereld die hem maar niet begrijpt, ziet of in de armen wil sluiten.

  • Schaduwjager (2018, Nicole Jachmann, 10 minuten)

Door de lens van een view-master kijkt een jongen naar foto's van zichzelf in de toekomst. Zijn gedroom komt abrupt ten einde wanneer iemand de view-master van hem afpakt en ermee vandoor gaat. Om zijn toekomst weer in eigen handen te nemen moet hij de achtervolging inzetten. Wat volgt is een zoektocht in een labyrint gevuld met verrassingen, tegenslagen en persoonlijke groei.

  • Convoi Exceptionnel (2019, Genio de Groot, 15 minuten)

"Ik heb niet lang meer, jongen." In deze afwisselend aandoenlijke en absurdistische schets probeert een vrijgezel wanhopig zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden. Als begeleider van convoi expcetionnel is Ronnie hectische situaties gewend. Maar als vrijgezel van veertigplus nog bij je moeder inwonen, is andere koek. Haar grootste wens is oma worden. En nu ze terminaal zegt te zijn, begint de tijd te dringen. Ronnie besluit haar wens in vervulling te laten gaan, maar hoe? 

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit