Uitgelicht: korte films in maart!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. Deze maand werpen we een blik op films die zich afspelen in verschillende uithoeken van het land. 

  • #VaderJacob (2020, Sander Blom, 15 minuten)

Vader Jacob is pastoor in een kerk op het Groninger platteland. Als hij wordt geconfronteerd met de sterk afnemende interesse voor de kerk, besluit hij een drastische stap te nemen en social media influencer te worden. Al snel laat hij zich aardig meeslepen, totdat één noodlottige beslissing alles op het spel zet.

  • Wachtkamer (2019, Laura Huygen, 11 minuten)

Hoe breng je tijd door, zonder toegang tot een baan of vermaak? Dit documentaire portret gaat over de impact van wachten op acht jonge mensen, die hun asielprocedure uitzitten in AZC Heerlen. De film toont hoe de jongeren hun dag doorbrengen, omringd door vale kamers met allemaal dezelfde blauwgestreepte gordijnen, stoelen en tafels. In hun handen wordt de tijd verdrukt, verhuld en mondjesmaat geconfronteerd. Met hun bewegen en vertellen tonen ze hoe het eindeloze wachten hen constant achtervolgt.

  • Leven (2014, Paul Haans, 16 minuten)

Leven gaat over drie mensen die iets met elkaar gemeen hebben, maar elkaar niet kennen. We volgen de jonge ambitieuze Marijn (Buddy Vedder). We zien Mats (Tim Haars) en zijn vader die al jarenlang een eigen visserij hebben. Midas (Peter Faber) gaat met de urn van zijn overleden vrouw naar Schiermonnikoog om daar de as van zijn geliefde uit te strooien.

CineMakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen.

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit