Uitgelicht: korte films in juli 2023!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. De maand juli is volop in beweging, met vakantieplannen en reislust die de boventoon voeren. Het is de tijd van avontuur, ontdekking en het verkennen van nieuwe bestemmingen. En wat is er nu beter dan drie opwindende short road movies om deze zomerse geest vast te leggen? De eerste road movie, Les Copines, neemt je mee op een reis langs met twee oude vrienden die hun vakantie door brengen in het zuiden van Frankrijk. Vervolgens hebben we Notre Frère Fabian, een road movie die draait om omgaan met verlies. Twee zussen spenderen de laatste dag van hun reis ter nagedachtenis van hun overleden broertje Fabian. Last but not least hebben we Coquille, een poëtische road movie die talloze prijzen won. 

Of je nu van plan bent om zelf op reis te gaan of gewoon wilt genieten van de zomerse vibes, deze drie road shorts zijn een perfecte metgezel voor juli. Dus pak je popcorn en laat je meevoeren op deze opwindende filmische avonturen!

  • Notre Frère Fabian (2018, Janne Schmidt, 12 minuten)

Wanneer twee zussen op de laatste dag van hun reis ter nagedachtenis van hun overleden broertje Fabian zijn aanbeland, gaan ze beide anders om met dit verlies. Wanneer Fabian in gedachten meeloopt, lopen de emoties hoog op. Zal hun broertje altijd tussen hen in blijven staan?

  • Les Copines (2016, Paula Pfitzner, 33 minuten)

Les Copines was de ambitieuze afstudeerproductie van de Duitse Paula Pfitzner aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology in 2016. Samen met collega-studenten en enkele jonge actrices vertrok ze een week naar Zuid-Frankrijk om daar deze ruim 30 minuten durende road-movie op te nemen over twee oude vrienden brengen hun vakantie door in het zuiden van Frankrijk. Daar realiseren ze zich langzaam maar zeker dat ze in de loop der jaren van elkaar vervreemd zijn.

  • Coquille (2017, Yorn Heijnen, 8 minuten)

Coquille is een poëtische roadmovie over de jonge zangeres Elvira Deuntjes (Manouk Pluis) die door haar verbeelding haar onzekerheid wil overwinnen. De film werd gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project Eindhoven 2017. Coquille is geproduceerd door YornHeijnenFilms en Samski Productions. Deze film won diverse prijzen, waaronder Best Actress voor de jonge Manouk Pluis.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit