Uitgelicht: korte films in februari 2023!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. Februari is een rare maand en veel korter dan de andere maanden. Het is de maand van carnaval. De maand waarin iedereen eens lekker gek kan doen. Het is ook de maand van Sint-Valentijn en liefde. Maar wat is liefde? Wat is liefde voor jou? Over twee weken is het Valentijnsdag en daarom lichten we in deze maand liefde uit. Het is een mooi moment om ons eens te verdiepen in wat liefde eigenlijk betekent voor ons. Wat is liefde voor jou?

  • An Unfinished Love (2019, Rami el Harayri, 4 minuten)

Een jong verliefd paar, Robert en Sarah, verloven zich in het park van hun woonplaats. Kort daarna gooit de Eerste Wereldoorlog Robert de loopgraven in waar een windvlaag niet alleen de brief van Robert aan Sarah wegblaast, maar ook de toekomst van het paar. Na de oorlog worstelt Robert om de veranderingen in de wereld en de snelle groei van de stad die hij thuis noemt te verwerken. Hij vindt opnieuw troost in het schrijven van brieven aan zijn verloren liefde, en doet dat jarenlang elke dag.

  • Shouted from the Rooftops (2017, Beri Shalmashi, 7 minuten)

Vanaf het dak van een gebouw in een Koerdisch stadje dat in puin ligt door oorlogsgeweld, ziet Ferhat hoe zijn geliefde Sherin gewapend naar het front vertrekt. Zelf blijft hij liever thuis: hij ziet het nut niet in van een revolutie die alles nog slechter maakt. Ferhat wacht op Sherins terugkomst, terwijl hij mijmert over hun romance.

  • When We Were Strangers (2019, Ayla Spaans, 8 minuten)

When We Were Strangers is een experimenteel liefdesverhaal, waarbij de liefde langzaam verloren gaat. De film gaat over een stel dat elkaar ontmoet tijdens een huisfeestje. Ze worden verliefd en gaan samen op avontuur. Elke kamer in het huis staat voor een nieuwe fase in hun relatie. Ze leren elkaar steeds beter kennen.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit