Uitgelicht: korte films in december!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. It's the most wonderful time of the year. With the kids jingle belling and everyone telling you be of good cheer. It's the most wonderful time of the year en daarom lichten we deze maand een aantal films uit met een kerstsfeertje. We wensen jullie hele fijne feestdagen. Laten we allemaal lekker genieten van de laatste dagen van 2022 met kerstfilms, oliebollen en warme chocomel! 

  • Winterzeit! (2019, Jörgen Scholtens & Bart Schrijver, 9 minuten)

Tijdens kerst ontmoeten de volwassen kinderen van Hester voor het eerst haar nieuwe vriend, een Duitse skipakkenontwerper genaamd Charlie. Ze hebben veel moeite met het feit dat de weduwe al zo snel weer aan het daten is. Bovendien blijkt hij dertig jaar jonger dan zij. Ze vermoeden dat de gladde Duitser uit is op haar geld. Wanneer Charlie’s kerstkalkoen blijkt te zijn verpest door de oudste zoon van Hester, stuurt Hester iedereen het huis uit.

  • Deer Boy (2017, Katarzyna Gondek, 15 minuten)

Deer Boy gaat over een jagerszoon die met een gewei op zijn hoofd werd geboren. Een fantastisch verhaal, dat laat zien hoe elke man hetgeen doodt waarvan hij houdt.

  • Credo (2017, Maurice de Bruijne, 7 minuten)

De oude, eenzame Otto heeft zijn leven lang gebeden en wacht al net zo lang op antwoord terug. Als een hemels licht zijn woonkamer binnenvalt lijkt het eindelijk zover te zijn, en duikt Otto met zijn laatste beetje energie in een vervreemdende zoektocht. Een poëtische korte film over de mens die op Hem wacht.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen.

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit