Uitgelicht: korte films in augustus!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. Deze maand laten we ons meeslepen met muzikale dans films. 

  • Ik Kan Vliegen (2017, Ruwan Heggelman, 8 minuten)

Een verbintenis tussen twee mensen, die tijd en ruimte overstijgt. De komisch-romantische film Ik Kan Vliegen vertelt het verhaal van Sven en Lisa, die elkaar ontmoeten in het stadse nachtleven. Lisa is op weg naar het station, maar laat zich door Sven verleiden om op zijn rug te springen zodat hij kan bewijzen dat hij kan vliegen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.?

  • A Tale of Two Brothers (2015, Felipe Calvo-Montero, 12 minuten)

De broertjes Frederik (12) en Albert (16) hebben een nauwe band en spelen dagelijks samen in het bos. Op een dag ontmoet Albert Greta, een meisje dat aan de andere kant van het bos woont. Terwijl Albert moeite doet om dichter bij Greta te komen, realiseert Frederik zich dat hij zijn enige vriend en speelmaatje aan het verliezen is. Zal hij hem proberen tegen te houden???

  • In de Naam van de Kater (2014, Thijs de Block, 20 minuten)

In een slaperig plattelandsdorp is Abraham, een rondreizend accordeonist, op zoek naar de plek van zijn volgende optreden, vergezeld door immense kater en een schaap. Zijn pad kruist dat van een priester, een houthakker en een caf├ębazin.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen.

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit