CineMakers Behind the Scenes #1 | Pieter-Rim de Kroon

Blogpost | Cinemakers

Vanaf maart 2022 gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten in de CineMakers Podcast Behind the Scenes. In deze eerste editie gaan we in gesprek met Pieter-Rim de Kroon, regisseur van de gevierde documentaire Silence of the Tides. 

Beluister CineMakers Behind the Scenes #1 | Pieter-Rim de Kroon

Pieter-Rim de Kroon | Silence of the Tides

Silence of the Tides is een cinematografisch portret gebaseerd op de continue ‘ademhaling’ van de Wadden, tegen een decor van licht, mist, wind, water en land. De film observeert het in- en uitademen van de getijden en de terugkomende cycli en contrasten van de natuur, het licht, het geluid en de mens. De film roept de vraag op of de Waddeneilanden tot het water of het land behoren, maar bovenal geeft het vorm en betekenis aan het bestaan van het Waddengebied en haar inwoners.

Pieter-Rim de Kroon is een veelgeprezen regisseur/producent van onderscheidende speelfilms, educatieve films en commercials voor A-merken. In de loop der jaren ontvingen de films van Pieter-Rim meer dan 140 internationale prijzen, waaronder talrijke festival Grand Prix's.

Meer actualiteit