CineMakers | Behind The Scenes #17 | Rolf Dekens

Blogpost | Cinemakers

In de CineMakers Podcast Behind the Scenes gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten. In deze editie een gesprek met filmmaker Rolf Dekens (bekend van o.a. De Stamhouder) over De Vuurlinie.

CineMakers Behind the Scenes #17 | Rolf Dekens

Rolf Dekens | De Vuurlinie

Rolf Dekens, geboren op 18 september 1978 in Strijen, is een Nederlandse cameraman en director of photography. Hij behaalde zijn diploma in camera en licht aan de Nederlandse Filmacademie in 2001. Zijn carrière begon met nationale film- en televisieproducties zoals "Vet Hard" en "Shouf Shouf!". Hij heeft herhaaldelijk samengewerkt met filmregisseur Tim Oliehoek. Daarnaast heeft hij als cameraman gewerkt aan verschillende tv-commercials, videoclips en korte films, waaronder "Baron 1898". Sinds 2016 is Dekens ook internationaal actief als cameraman en hij is een lid van de Netherlands Society of Cinematographers. Een opmerkelijke prestatie was zijn rol als cameraman tijdens de grote finale interval act met Afrojack, Glennis Grace en Wulf op het Eurovisiesongfestival 2021.

De Vuurlinie gaat over een veteraan. Terwijl hij nog steeds worstelt met de demonen van posttraumatische stress na zijn uitzendingen naar Afghanistan, staat de meest onderscheiden veteraan in de Nederlandse geschiedenis voor zijn grootste gevecht tot nu toe: de strijd om zijn naam te zuiveren en voor zijn gezin. Nadat hij de hoogste militaire onderscheiding heeft ontvangen die Nederland kan toekennen, verandert Marco Kroon's leven in een emotionele achtbaan door een rechtszaak, posttraumatische stress en de minachting van de media, de politieke elite en het grote publiek. Dit maakt het nog moeilijker voor hem om het geheim dat hij koestert, te verbergen. De film is nu te zien in de bioscoop!

Meer actualiteit