Voorbij

Stella ondergaat als kind een traumatische gebeurtenis, waarna ieder contact met haar moeder verbroken wordt. Jaren later hoort ze dat haar moeder is teruggekeerd.

makers

Elbe Stevens

Release datum

01 september 2013

Land van herkomst

Nederland

Cast

Gaite Jansen, Peyle Troost, Susan Visser, Egbert Jan Weeber

Genre

Drama, Thriller

Duur

8 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

  • Director

    Elbe Stevens

“Ik heb je moeder gezien. Ze is weer terug … en woont in jullie oude huis.”

Egbert-Jan Weeber

Voorbij

Binge-worthy, omdat:

  • De film een topcast samenbrengt.
  • De locaties on-Nederlands aanvoelen.
  • Gaite Jansen een zinderende hoofdrol speelt.

Over de film

Voorbij, over de relatie tussen een getraumatiseerde jonge vrouw en haar moeder, werd op 11, 12 en 13 januari 2013 opgenomen op locatie in Luik (België) en Heerlen. Gaite Jansen (Hoe duur was de Suiker), Susan Visser (Gooische Vrouwen) en Egbert-Jan Weeber (Moeder, ik wil bij de Revue) spelen de hoofdrol in deze korte suspense-­film van regisseur en producent Elbe Stevens (Code M.).

De crew van de film bestond uit een mix van ervaren (inter)nationaal erkende vakmensen, zoals cameraman Rolf Dekens (Spion van Oranje, Oorlogsgeheimen) en componist Fons Merkies (De Tweeling), en jong talent uit de provincie Limburg en elders uit het land. Voorbij kwam tot stand in co-­productie met Bijker Film en TV (Achtste-­Groepers huilen niet) en in nauwe samenwerking met CineSud, de filmhub in het hart van Nederland, België en Duitsland.


Over de maker

Elbe Stevens werd in 1968 geboren in Roermond. Na zijn studie aan de Sint Joost Academie in Breda vertrok hij naar Amsterdam, waar hij in diverse functies werkte aan film- en televisieproducties. Na enkele korte films geregisseerd te hebben, legt hij zich sinds 2014 toe op het begeleiden van jong talent (in onder meer het Masterplan Filmtalent Limburg) en het produceren van speelfilms, met onder meer de jeugdfilm Code M en de internationale co-productie Nevrland als resultaat.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?