The Library of Things

The Library of Things is een korte 3D-animatiefilm over bibliothecaresse Marijke, die haar geliefde boekenparadijs in stand houdt. Wanneer een computerstoring haar naar het universum achter haar bibliotheek brengt, kan ze haar eigen wereld niet meer als volmaakt zien.

The Library of Things

Gratis met een Shorts pass of CineMakers pass

makers

Ruben Nijsens

Release datum

01 september 2018

Land van herkomst

Nederland

Genre

Animatie

Duur

8 minuten

Taal gesproken

Silent

Crew

  • Director

    Ruben Nijsens

  • Writer

    Sem Schwengle

“Natuurlijk zijn we nog niet zo ver als we in de animatiefilm schetsen, maar het mag je wel aan het denken zetten en een nieuw beeld geven van de digitale wereld.”

Ruben Nijsen

Director

Binge-worthy, omdat:

  • De film een wereld laat zien die misschien de toekomst is.
  • Deze film laat zien dat er aan animatie-talent in Nederland geen gebrek is.
  • Deze film aandacht schenkt aan de moderne techniek die steeds meer vooruit gaat en ons de mogelijkheid biedt om op een nieuwe manier de wereld te ervaren.

Over de film

Marijke werkt in een fijne bibliotheek en komt door een error op haar computer in een mysterieuze digitale wereld waarin ze de avonturen uit haar boeken in het echt kan beleven. Alleen wanneer ze door de monteur weer wordt teruggezet in haar bibliotheek, is haar bibliotheek niet meer zo mooi als dat hij was. Ze wil nog maar één ding en dat is terug!

Regievisie

“De film gaat over Marijke die in een bubbel van boeken leeft en zich daarmee afsluit van de buitenwereld,” vertelt regisseur Ruben Nijsen. “Tot ze door een error op haar computer de kans krijgt om een mysterieuze digitale wereld te betreden en de belevingen uit haar boeken in het echt mee te kunnen maken. De serverwereld is dan ook een plek waar Marijke haar angst voor het onbekende kan overwinnen en een nieuwe manier leert vinden om het leven te ervaren. Marijke zal uiteindelijk haar veilige vertrouwde plek achterlaten voor de spanning en het avontuur van de serverwereld.”

“Met deze film wil ik aandacht schenken aan de moderne techniek die steeds meer vooruit gaat en ons de mogelijkheid biedt om op een nieuwe manier de wereld te ervaren. Natuurlijk zijn we nog niet zo ver als we in de animatiefilm schetsen, maar het mag je wel aan het denken zetten en een nieuw beeld geven van de digitale wereld.”

Over de maker

Ruben Nijsens films gaan vaak over antihelden die verbinding zoeken met mensen die onderdeel zijn van een groep, een gemeenschap of een maatschappelijk ideaal en daarin een kracht vermoeden die ze zelf niet denken te hebben. Het zijn individuen die zich proberen aan te passen, maar daardoor zichzelf in de weg zitten.

Mannelijkheid, vrouwelijkheid, de hokjesstrijd die zich zowel intern als extern bij de personages plaatsvinden, zijn dan ook belangrijke thema's in zijn films die gaan over vriendschappen, liefdesrelaties en familiebanden.

Ruben studeerde in 2018 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Regie Fictie.


Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?