Nobu

Nobu is een gestileerd portret van een lichtvoetige Japanse immigrant die humor brengt in een modefilm en optimisme in het Nederlandse integratiedebat.

Nobu

Trailer
€ 2,09 met een Shorts pass of CineMakers pass
Let op: alleen beschikbaar in

makers

Lisa Konno, Sarah Blok

Release datum

07 juli 2018

Land van herkomst

Nederland

Cast

Nobuaki Konno

Genre

Documentaire

Duur

9 minuten

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Japans

Ondertiteling

Engels

Crew

 • Director

  Sarah Blok

 • Director

  Lisa Konno

 • Writer

  Sarah Blok

Awards

ShortCutz Amsterdam - Best Editing, Rotterdams Open Doek - Audience Award

Festivals

ShortCutz Amsterdam, Rotterdams Open Doek, Eindhoven Film Festival, Internationaal Filmfestival Assen

"In Japan zijn ze zo klein."

Nobuaki Konno

Nobu

Binge-worthy, omdat:

 • De film het documentaire-genre naar een nieuw level brengt.
 • Deze documentaire de focus verlegt van wat er wordt verteld naar hoe het wordt verteld.
 • De ster van de film, Nobuaki Konno, zo sympathiek is.

Over de film

Nobu is een portret over oud-wereldkampioen karate Nobuaki Konno, die immigrant is in de Nederlandse maatschappij. In de film bevraagt zijn dochter en modeontwerpster Lisa Konno hem over zijn culturele identiteit terwijl hij de collectie draagt die zij voor hem maakte. De film combineert twee ongebruikelijke stijlen met elkaar: esthetiek met humor en engagement met optimisme.

Lisa Konno en Sarah Blok maakten eerst Nobu samen, daarna Baba. De films zijn de eerste twee delen van een drieluik korte gestileerde films over migranten-vaders in Nederland. Ze verbaasden zich over hoe sociale betrokkenheid in verhalen vaak is gekoppeld aan ernst en fel realisme.

In hun korte documentaires willen ze de focus verleggen van wat er wordt verteld naar hoe het wordt verteld, omdat ze geloven dat het documentaire-genre daar de mogelijkheid heeft zich te onderscheiden van journalistiek. In dit interdisciplinaire project gebruiken ze hun achtergrond in theater en mode om gezamenlijk in een andere discipline te treden: film.

Over de maker

Sarah Blok studeerde in 2015 af als theaterschrijver aan HKU Writing for Performance. Sindsdien schreef ze een voorstelling over de wonderbaarlijke wereld van Youtube tutorials (Tutorial, the art of living) en maakte ze locatietheater over de rol van ironie in een jong mensenleven (Sirene van Irene). Haar nieuwe tekst werd genomineerd voor het Theatertekst Talent Stipendium.

Lisa Konno studeerde in 2014 af als mode-ontwerpster aan Artez. Sindsdien maakte ze verschillende collecties en films. Altijd vol knipogen en humor, maar ook met stevige statements over de mode-industrie. In 2018 won ze een Dutch Design Award voor haar werk.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?

Media