Masterclass

Een amateur theatergezelschap uit Friesland krijgt een bedenkelijke masterclass van een achtergrondzanger uit de film Grease.

Masterclass

Gratis met een Shorts pass of CineMakers pass

makers

Jörgen Scholtens

Release datum

09 november 2018

Land van herkomst

Nederland

Cast

Joke Tjalsma, Marcel Faber, Michael de Roos, Wybo Smids, Wybe Koldyk, Derk Smids, Lieuwe Tolsma

Genre

Komedie

Duur

8 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Jörgen Scholtens

 • Producer

  Jörgen Scholtens

 • Producer

  Reinout Hellenthal

 • Writer

  Jörgen Scholtens

 • Writer

  Pepijn van Weeren

Awards

Noordelijk Film Festival - Best Film, Noordelijk Film Festival - Best Music, Noordelijk Film Festival - Best Editing, Noordelijk Film Festival - Audience Award, Noordelijk Film Festival - Best Director, Noordelijk Film Festival - Best Actor, Noordelijk Film Festival - Best use of character, Noordelijk Film Festival - Best Cinematography

Festivals

Rabat-Comedy International Film Festival, 48 Hour Film Project Leeuwarden, Noordelijk Film Festival

"Heeft hij nog aan je kinderportemonneetje gezeten?"

Masterclass

Binge-worthy, omdat:

 • De film verkozen is tot één van de beste 48 Hour Film Project films van 2018 wereldwijd - en dat kun je zien.
 • De karakters slim en komisch vormgegeven zijn.
 • De film je ongetwijfeld aan het lachen maakt.

Over de film

Een amateur theatergezelschap uit Friesland krijgt een bedenkelijke masterclass van een achtergrondzanger uit de film Grease.

Masterclass is gemaakt in het kader van het 48 Hour Film Project Leeuwarden en werd verkozen tot beste film. Daarnaast won het nog acht andere prijzen en werd de film op de wereldfinale in Orlando verkozen tot één van de beste 48 Hour Film Project films van 2018 wereldwijd.

Het 48 Hour Film Project is een competitie waar zo’n 30 teams van filmmakers met elkaar de uitdaging aangaan om in 48 uur in korte film te maken. In deze film moeten een aantal verplichte elementen worden verwerkt die de filmmakers pas aan het begin van de 48 uur krijgt. Al het creatieve werk moet dan ook gedaan worden binnen de 48 uur, van schrijven tot montage.

De verplichte elementen vanuit het 48 Hour Film Project Leeuwarden waren: de film moest een period piece zijn, het karakter Eric Bouwman (achtergrondzanger) bevatten, er moest een haarborstel in de film voorkomen en de dialoog-zin: “Heeft hij nog aan je kinderportemonneetje gezeten?”

Deze elementen werden door Jörgen en zijn team binnen 48 uur bij elkaar gegooid in een snelkookpan wat leidde tot de droogkomsiche film Masterclass.

Over de maker

Jörgen Scholtens is acteur en filmregisseur. Hij is actief als acteur sinds 2007, toen hij te zien was in meerdere (korte) films en in de populaire serie ONM van BNN. Na vijf jaren acteren in verschillende films en tv-series verzamelde hij een filmcrew om zich heen om zijn eerste eigen korte film te maken. En met succes! In 2018 won Jörgen drie keer op rij het 48 Hour Film Project.

Zijn film Masterclass werd op het Filmapalooza Filmfestival in Orlando verkozen tot één van de beste 48 Hour-films wereldwijd. In 2019 regisseerde Jörgen zijn eerste onafhankelijke film. De korte film Koekoek! werd vol lof ontvangen op het Nederlands Film Festival en is geselecteerd voor de Selected Dutch Shorts van 2019 – een selectie van de beste Nederlandse korte films van het jaar.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?