Kendis

Lavanya is 15 jaar en timmert al flink aan de weg als DJ. Zal het haar lukken om in de DJ top 100 terecht te komen?

makers

Bibi Fadlalla

Release datum

01 september 2017

Land van herkomst

Nederland

Genre

Documentaire, Muziek

Duur

14 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

  • Director

    Bibi Fadlalla

Festivals

International Documentary Film Festival Amsterdam, JEF Festival, Thessaloniki International Film Festival, Toronto International Film Festival, CinéDOC-Tblisi, Lucasfilm, Chicago's International Children's Festival, St. Louis International Film Festival, Tel Aviv International Children's Film Festival, Busan International Film Festival, Astra Film Festival

“Eigenlijk heeft alles wat ik doe te maken met wat ik zie als mijn maatschappelijke taak als maker. De rode draad is toch het maatschappelijk engagement – dat is mijn drijfveer.”

Bibi Fadlalla

Regisseur Kendis

Binge-worthy, omdat:

  • De film laat zien dat talent geen leeftijd kent.
  • De film je inspireert om door te zetten, hoe groot en onmogelijk je droom ook lijkt.
  • De film je een kijkje achter de schermen geeft in de dynamische muziekindustrie.

Over de film

Lavanya (15) wil een wereldberoemde DJ worden. Geïnspireerd door haar vader, die jarenlang tourmanager is geweest, timmert ze al van kleins af aan hard aan de weg als DJ en dat werpt inmiddels zijn vruchten af. Onder haar artiestennaam Kendis treedt ze deze zomer op als jongste DJ op diverse grote festivals in Nederland en België. Lavanya’s grootste wens is om in de DJ Top 100 van de wereld te komen. Maar dat blijkt niet eenvoudig. Haar carrière wordt overschaduwd door een ongeluk dat ze een aantal jaren geleden kreeg.

Over de maker

Bibi Fadlalla is een filmmaakster die aan de Universiteit van Amsterdam en The New School in New York studeerde. Ze maakte haar debuutfilm met de documentaire Black Pete & I (2012). Haar pitch voor de jeugddocumentaire That Hair! (2016) won de Innoversity Parade-conferentie en werd vervolgens op de nationale televisie uitgezonden en geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival in 2017.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?