Ik Kan Vliegen

Lisa is op weg naar het station, maar laat zich door Sven verleiden om op zijn rug te springen zodat hij kan bewijzen dat hij kan vliegen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Ik Kan Vliegen

Trailer

makers

Ruwan Heggelman

Release datum

01 september 2017

Land van herkomst

Nederland

Cast

Frieda Barnhard, Josha Stradowski

Genre

Drama, Fantasy

Duur

8 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Ruwan Heggelman

 • Producer

  Remy Schepers

 • Writer

  Ruwan Heggelman

 • Writer

  Thij de Haan

Festivals

Nederlands Film Festival, Buma Music in Motion

"Het maakproces was een achtbaanrit, vooral het moment dat we de acteurs 20 meter lucht in hesen."

Ruwan Heggelman

Regisseur Ik Kan Vliegen

Binge-worthy, omdat:

 • Deze film een beeldschone mix is van romantiek en fantasie die een leuk, droomachtig gevoel creëert.
 • Vertrouwen en liefde letterlijk en figuurlijk tot ongekende hoogtes stijgen.
 • De film mensen kan inspireren om in te zien dat dromen, creativiteit en fantasie je blijkbaar ècht kunnen laten vliegen.

Over de film

Een verbintenis tussen twee mensen, die tijd en ruimte overstijgt. De komisch-romantische film Ik Kan Vliegen vertelt het verhaal van Sven en Lisa, die elkaar ontmoeten in het stadse nachtleven. Lisa is op weg naar het station, maar laat zich door Sven verleiden om op zijn rug te springen zodat hij kan bewijzen dat hij kan vliegen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Regievisie

“Ik Kan Vliegen werd geboren na het ervaren van een emotionele abstracte droom, waarin ik (blijkbaar) een specifieke ervaring probeerde te verwerken,” vertelt regisseur Ruwan Heggelman. “Ik liet me inspireren door de abstracte droom en schreef het scenario samen met Thij de Haan. Met weinig vertrouwen stuurden we het scenario in voor De Ontmoeting en werden vervolgens geselecteerd!”

“Samen met Portal Pictures & BosBros mochten wij dit scenario realiseren. Het maakproces was een achtbaanrit, vooral het moment dat we de acteurs 20 meter lucht in hesen met een hijskraan. Ik ben de cast, crew en alle betrokken partijen eeuwig dankbaar, het was een bijzonder tof avontuur!”

De Ontmoeting

Ik Kan Vliegen werd gemaakt in het kader van het talentontwikkelingstraject De Ontmoeting. De Ontmoeting is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen VERS & CineCrowd. Het traject brengt nieuwe makers, professionals en publiek samen.

Over de maker

Ruwan Heggelman begon korte films te maken nadat hij de fantastische Shaun of the Dead had gezien. Op 13-jarige leeftijd realiseerde hij zijn eerste zombiefilm en begon zijn avontuur om een filmregisseur te worden. De donkere kant van de mensheid spreekt hem aan, omdat het in iedereen leeft en het slechts de juiste prikkels nodig heeft om wakker te worden. Het is een grote speeltuin voor interessante thema's, verhalen en personages.

In 2015 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als regisseur en scenarist met de korte film Beste Vrienden. Hij is voortdurend op zoek naar interessante perspectieven om een verhaal te vertellen, altijd met een combinatie van verschillende genres.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?

Media