Het begin en het einde

Tijdens een ijskoude winternacht rijdt een zwangere politieagente een man aan.

Het begin en het einde

Gratis met een Shorts pass of CineMakers pass

makers

Wessel van Wanrooij, Sean Louw

Release datum

29 september 2019

Land van herkomst

Nederland

Cast

Jamie Grant, Jules Roijaards, Dolf de Vries, Thijs de Wit, Bart Hamming

Genre

Drama, Komedie

Duur

7 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Sean Louw

 • Director

  Wessel van Wanrooij

 • Producer

  Barend van Balen

 • Writer

  Wessel van Wanrooij

Festivals

Nederlands Film Festival

"Ongelukje? En dan heb ik het niet daar over die buik!"

Frans

Het begin en het einde

Binge-worthy, omdat:

 • De film ondanks het serieuze thema ook grappige elementen heeft.
 • De film een dialoog met de kijker aan gaat over zijn of haar morele opvattingen.
 • De film een moreel dilemma onderzoekt.

Over de film

Tijdens een ijskoude winternacht rijdt een zwangere politieagente een man aan. Ze probeert haar misdaad te verhullen, maar wordt betrapt door twee bejaarde mannen. Het begin van onverwachte ontwikkelingen.

Regievisie

Met Het Begin en het Einde wilden we onderzoek doen naar een film waar een moreel dilemma de boventoon voert. Het is een film die de dialoog met de kijker aan moet gaan, over zijn of haar morele opvattingen. Hoe ver mag je gaan in het beschermen van de toekomst van een kind? Is het ene leven meer waard dan het andere?”

“We wilden een situatie creëren waarbinnen de karakters zich op moreel pioniersgebied begeven. Waarin ze niet handelen binnen de gevestigde normen van Goed en Kwaad, maar met elkaar deze normen opnieuw afwegen en ontdekken.”

“Naast dat we experimenteerden met de dramaturgie van een korte film, was het voor ons ook een persoonlijk onderzoek naar onze werkwijze. We werken op een vrij onconventionele manier. In het pré- en post-proces zijn we samen bezig met de ontwikkeling van de film, maar op de set is Wessel regisseur en Sean Louw cameraman.”

“Na het winnen van Shorts TV: The Pitch besloten we ons aan te melden voor De Ontmoeting. Via een gemeenschappelijke bekende kwamen we in contact met Barend van Balen. Hij stond er voor open om samen met ons dit avontuur aan te gaan.”

“Eerder hadden we op eigen initiatief en in klein verband al enkele korte films gemaakt, maar nog nooit hadden we een ‘grote’ korte film gemaakt. Nadat de selectie van De Ontmoeting bekend was, hebben we binnen één maand de benodigde 5.000 euro opgehaald, brainstorm sessies met NL Film gehad, en stonden we op 15 en 16 februari weg te vriezen op het dak van een parkeergarage.”

“Al met al was dit maakproces een enorme leerschool waar we de cast en crew, De Ontmoeting, Shorts TV, de crowdfunders en alle andere betrokkenen erg dankbaar voor zijn.”

Over de maker

We zijn een beginnend filmmakers-duo. Eerder maakten we een korte film over een jager die God uit een boom schiet, en over een bejaarde huurmoordenaar die zijn werkdag doorneemt met zijn vrouw. We studeren momenteel aan de Nederlandse Filmacademie, waar we respectievelijk in 2022 en 2023 zullen afstuderen.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?