Glimp

Saar en haar moeder komen binnen bij het oude huis van oma. Oma is onlangs overleden, dus ze gaan haar spullen inpakken. Als moeder voor haar werk wordt weggeroepen, doolt Saar verveeld door het huis. Op zolder, waar ze van oma nooit mocht komen, ontdekt ze een wel heel bijzonder geheim.

makers

Lucas Camps

Release datum

01 september 2015

Land van herkomst

Nederland

Cast

Polleke van der Sman, Noël Keulen, Medi Broekman

Genre

Musical

Duur

5 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Lucas Camps

 • Writer

  Lucas Camps

 • Writer

  Florentijn van Panhuis

Awards

48 Hour Film Project Filmapalooza - Best Song , 48 Hour Film Project Filmapalooza - Best Music , 48 Hour Film Project Filmapalooza - Best Actress

Festivals

48 Hour Film Project Filmapalooza, 48 Hour Film Project Nijmegen

“Mag hij ook mee naar de McDonalds?”

Saar

Glimp

Binge-worthy, omdat:

 • De film vlot en vermakelijk wegkijkt.
 • Er subtiel een belangrijk maatschappelijk thema wordt aangestipt.
 • Er zichtbaar met veel plezier en liefde aan de film gewerkt is.

Over de film

De korte film Glimp werd opgenomen in het kader van het 48 Film Hour Project. Binnen deze internationale filmwedstrijd worden teams uitgedaagd om binnen 48 uur een complete film af te leveren: van het schrijven van het script tot en met de post-productie. Lucas Camps waagde zich in 2015 in Nijmegen aan deze challenge en leverde de korte film Glimp af, die prompt vier prijzen in de wacht sleepte op de 48 Hour Film Project Award Show (Beste Film, Audience Award, Beste Regisseur, Beste Muziekscore).

Glimp is een muzikale komedie over de jonge Saar, die na de dood van haar oma samen met haar moeder het huis gaat opruimen. Als haar moeder wordt weggeroepen voor werk, doolt Saar verveeld door het grote huis. Van oma mocht ze nooit op zolder spelen, dus grijpt ze nu deze kans. Daar treft ze een wel heel bijzondere verschijning aan!


Over de maker

Lucas Camps werd in 1987 geboren in Maastricht. Hij studeerde in 2011 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Sindsdien heeft hij meerdere award-winning korte films gemaakt, zoals Groen, Glimp en Sprokkelhout. De afgelopen jaren regisseerde hij meer dan 50 afleveringen van de populaire jeugdserie Spangas en maakte hij een pilot voor een serie voor NPO 3Lab: Spuit Elf.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?