Flight of Life

Flight of Life is een esthetische, korte dansfilm waarin de combinatie tussen beeld, geluid en choreografie centraal staat.

Flight of Life

€ 2,09 met een Shorts pass of CineMakers pass

makers

Elbe Stevens

Release datum

01 september 2013

Land van herkomst

Nederland

Cast

Maité Guerin, Joost Vrouenraets

Genre

Drama, Dans

Duur

9 minuten

Taal gesproken

Silent

Crew

  • Director

    Elbe Stevens

  • Writer

    Elbe Stevens

“Film is een geavanceerde versie van het dagelijkse leven.”

Elbe Stevens

Regisseur Flight of Life

Binge-worthy, omdat:

  • De film laat zien dat je ook zonder dialoog een meeslepende film kunt maken.
  • De camera zelf onderdeel wordt van de choreografie.
  • De samenwerking tussen beeld, geluid en dans een interessante sfeer creëert.

Over de film

Flight of Life is een visuele reis. In deze korte film zijn we getuige van een jong stel vlak voor een auto-ongeluk. De film is een kruising tussen het ongeval, hun laatste uren samen en momenten uit hun relatie.

De film kwam tot stand als pilot voor het Masterplan Filmtalent Limburg, waarin Limburgs filmtalent via training on the job vlieguren maakt in de filmindustrie. De crew van Flight of Life bestond uit een mix van ervaren nationale makers, studenten van de filmacademie en studenten en nieuwe makers uit Limburg. De film werd in drie draaidagen opgenomen op locaties in Heerlen en Maastricht. De première vond plaats als opening van de ECI Cultuurfabriek in Roermond.


Over de maker

Elbe Stevens studeerde audiovisueel ontwerp aan de Sint Joost Academie in Breda. Tijdens zijn studie won hij de Filmnet Screenplay Prijs op het Rotterdam Film Festival voor zijn studentenfilm Vermist. Na zijn studie werkte aan vele films en televisieprogramma's voor zowel publieke als commerciële omroepen. Van 2004 tot 2007 behoorde hij tot het kernteam voor de strip-animatieserie Café de Wereld. In 2007 werd het programma genomineerd voor de Gouden Roos van Montreux. In 2007 schreef hij ook voor Moordwijven, een film van Dick Maas. De film trok bijna een half miljoen bezoekers aan de kassa. In 2011 werd Elbe, samen met Pieter Bart Korthuis en Franky Ribbens, genomineerd voor de Lira Screenplay Prize voor zijn bijdrage aan het eerste seizoen van Penoza (KRO).

In 2012 besloot Elbe te stoppen met schrijven en zich te concentreren op het produceren van films. In de drie daaropvolgende jaren produceert hij vijftien korte films, waarvan sommige internationale erkenning krijgen. De Smet, geregisseerd door Wim Geudens en Thomas Baerten, wint 17 internationale prijzen, waaronder de Canal + Award in Clermont-Ferrand. Deze komedie van 15 minuten werd geselecteerd voor meer dan 100 festivals. De kennis van Elbe op het gebied van scenarioschrijven en regisseren geeft blijk van een sterke betrokkenheid bij inhoud. Zijn bedrijf staat bekend om het samenbrengen van jong talent en ervaren professionals. Voor deze diensten ontving hij in 2014 de Prins Bernhard Cultuurfonds Inspiratieprijs op het gebied van film.

In 2015 produceerde hij zijn eerste speelfilm, Code M (98 min), met Bijker Film & TV en de Nederlandse omroep AVRO/TROS, met Derek de Lint en Peter Paul Muller in de hoofdrol. Zijn tweede speelfilm, Nevrland (2018), was een Oostenrijkse coproductie. De film won twee prijzen op het Saarbrücken Filmfestival in januari 2019. In dezelfde maand ging Souvenir, een coproductie met Coin Film in Keulen, ook in première op het International Film Festival Rotterdam. Souvenir is geselecteerd voor tientallen festivals en is genomineerd voor de German Short Film Prize 2019 en Best Short Film op het Edinburgh Film Festival. Elbe ontwikkelt ook de speelfilm Zomervlucht (scenario van Benny Lindelauf, geregisseerd door Tim Oliehoek) en Blaosmuziek (scenario van Sophie van de Pol/Paul Jan Nelissen, geregisseerd door André van Duren) in samenwerking met Pupkin Films. Beide films worden ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Eind 2019 ging zijn documentaire Dutch Design (55 min), een film over design in Nederland met internationaal gerenommeerde ontwerpers, in première.Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?