Eindbestemming

Een psychologische thriller over twee jonge mensen die elkaar niet kennen maar met dezelfde trein reizen.

Eindbestemming

Trailer
Gratis met een Shorts pass of CineMakers pass

makers

Jan Pool

Release datum

15 mei 2015

Land van herkomst

Nederland

Cast

Joy Verberk, Sander van Amsterdam

Genre

Thriller, Drama

Duur

14 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Jan Pool

 • Producer

  Jan Pool

 • Writer

  Jan Pool

Awards

Best Shorts Competition - Award of Excellence, Independent Shorts Awards - Best Drama Short, SHIFT Film Festival - Youth Jury Award , SHIFT Film Festival - Best Film

Festivals

SHIFT Film Festival, Best Shorts Competition, Independent Shorts Awards

"Station Assen. Eindbestemming van deze trein. Ik wens u allen een fijne dag toe."

Eindbestemming

Binge-worthy, omdat:

 • De film de vraag stelt of onze dagelijkse aannames over anderen de waarheid benaderen.
 • Joy Verberk en Sander van Amsterdam puike, gelaagde rollen neerzetten.
 • De onverwachte loop van het verhaal symbool lijkt te staan voor de vooroordelen die we vaak hebben over anderen.

Over de film

Eindbestemming is een psychologische thriller over twee jonge mensen die elkaar niet kennen maar met dezelfde trein reizen. Beiden zijn op weg om de losse eindjes van hun chaotische leven af te wikkelen. Als ze elkaar vluchtig observeren heeft ieder zijn of haar eigen gedachten, aannames en fantasieën over de ander. Maar of die kloppen met de werkelijkheid? Als ze oog in oog met elkaar komen te staan, is er geen weg meer terug.

De inspiratie voor deze film volgde uit één simpele zin die Jan Pool ooit toebedeeld kreeg van een bevriende scenarist: ‘A girl on a train, carrying an urn.’ Het concept van een trein en diens passagiers, met elk hun eigen verhaal, intrigeerde de regisseur. “Wanneer mensen reizen, omringd door passagiers die ze niet kennen, zullen ze elkaar stiekem observeren. Tenminste, dat doe ik. En dan vraag ik me vaak af: waar gaan ze heen? Wat zijn hun banen? Hoe voelen ze zich? Er zijn altijd aannames over mensen die je niet kent, maar je kunt nooit zeggen of ze waar zijn. Dit basisidee zette alles in beweging.”

Jan Pool: “Een film maken is een unieke onderneming: zodra de lampen zijn afgesteld en de camera's draaien, creëert de regisseur zijn eigen realiteit. Wat de kijker wel en niet ziet, is de keuze die voortdurend wordt overwogen en gemaakt tijdens het filmen en helemaal opnieuw in de post-productie. In dit werk is de waarheid die verteld wordt altijd relatief, en toch is ook niet alles een leugen.”

Over de maker

Jan Pool is een internationaal geprezen film- en tv-regisseur, schrijver en producent uit Nederland. Hij werkte aan diverse filmproducties, documentaires en dramaseries voor zowel publieke als commerciële omroepen.

1966 werd hij geboren in Den Ham, een klein dorpje verscholen tussen schilderachtige boerderijen en uitgestrekte landerijen in Oost-Holland. Tijdens de middelbare school had Jan het te druk met het lezen van de schoolkrant en het spelen in lokale bands om zich met academici bezig te houden. Hij schreef ook voor een aantal regionale kranten en dacht dat hij van journalistiek zijn carrière zou maken. Toen kreeg hij de kans om voor een landelijke jongerenorganisatie aan audiovisuele producties te werken. Hij kwam terecht bij een klein productiebedrijf in Nederland, waar hij begon als productie-assistent en eindigde als regisseur en producent.

Na een paar jaar besloot Jan zijn bestaan ​​als productiemedewerker in te ruilen voor dat van een onafhankelijke regisseur, producent en schrijver. Sindsdien heeft hij aan veel verschillende soorten film- en televisieproducties gewerkt. Van documentaires tot talkshows, van kinderprogramma's tot dramaseries en speelfilms. Al deze verschillende programma's en opdrachten hebben bijgedragen aan veel ervaring en plezier in zijn werk.Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?

Media